مقالات

آنریل انجین چیست؟؟

آنریل انجین چیست

آنریل انجین چیست؟؟

آنریل انجین

آنریل انجین چیست؟؟

آنریل انجین در ابتدا یک موتور بازی سازی قدرتمند بود که پیش تر با اسم UDK شناخته می شد و توسط استدیو Epic طراحی و توسعه داده شده است.

اپیک گیم

آنریل انجین در اولین نسخه خود که در سال ۱۹۹۸ عرضه شد و تقریبا می توان گفت جزو اولین موتورهای بازی سازی بود، توانست رندرگیری، تشخیص برخورد، هوش مصنوعی، قابلیت رویت، شبکه، اسکریپت نویسی و مدیریت سیستم فایل را در یک موتور کامل ترکیب کند. بعد از آن در سال ۲۰۰۲ از نسخه دوم نرم افزار آنریل انجین رو نمایی شد و بازی America’s Army   از بازی های مشهوری بود که با استفاده از این نسخه ساخته شد. این بازی در آن زمان توسط ارتش آمریکا توسعه داده شد و توسط دولت آمریکا هم حمایت مالی و تبلیغاتی می شد. در سال 2004 نسخه ۳ آنریل انجین رو نمایی شد و در این نسخه پشتیبانی از  اندروید و  ios به نرم افزار اضافه شد.

بنا به گفته توسعه دهنده این نرم افزار یعنی شرکت Epic Games , توسعه آنریل انجین ۴ از سال ۲۰۰۳ شروع شد و تا سال ۲۰۰۸ این توسعه فقط روی تیم مخصوص و خاصی از گروه اپیک گیمز صورت می گرفت.

در سال ۲۰۱۲ آنریل انجین ۴ در اواسط سال رونمایی گردید و یکی از بزرگترین غول های دنیای CG ) Computer Graphics ) را به بازار ارائه کرد. در سال ۲۰۱۴ این نرم افزار به صورت رایگان در نسخه های دانش آموزی و دانشجویی عرضه شد.

Unreal engine Logo

در سال ۲۰۱۵ , آنریل انجین به صورت کاملا رایگان به عرضه عمومی رسید و در سال ۲۰۱۷ کمپانی Chaos Group سازنده موتور V-Ray بعد از ادغام شدن با کرونا اعلام کرد که در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ به صورت کامل ویری را برای آنریل انجین عرضه خواهد کرد.

لوگوی وی ری

آنریل انجین یکی از بزرگترین نرم افزارهای بازی سازی در دنیا به حساب می آید که تقریبا در ۱ سال گذشته مورد استفاده بسیاری از معماران و برای پرزنت کردن کارها مورد استفاده قرار گرفته است. به نحوی که در یک سال اخیر بعد از موتور رندرهای بزرگی مثل ویری و کرونا به مقام سوم نرم افزارهای ارائه دست پیدا کرد.

کسب مقام سوم

آنریل انجین به عنوان یکی از ابزارهای پردازش رندر و ارائه کار مورد استفبال قرار گرفت و در مدتی کوتاه توانست به شدت هم نظر طراح ها و هم کارفرماها را به خود جلب کند.

 چرا آنریل انجین در معماری کاربرد دارد؟

۱– رایگان بودن نرم افزار و عدم نیاز به لایسنس:

دسترسی به نسخه اصلی آنریل انجین احتمال وقوع هرگونه خطا و باگ را به حداقل می رساند و می توان از همه ی گزینه های نرم افزار به صورت کامل استفاده کرد. همچنین پشتیبانی شرکت Epic Game  و به روز رسانی های خودکار نرم افزار، اشکالات احتمالی برنامه نویسی را برطرف خواهد کرد.

لایسنس رایگان

لایسنس رایگان آنریل انجین

2- سیستم پردازش تصویر Real-Time :

در این سیستم ها اعمال نور و متریال ها در لحظه و بدون نیاز به زمان رندرگیری بر روی پروژه صورت می گیرند و زمان جداگانه ای برای محاسبات رندر های تک شات و انیمیشن لحاظ نمی شود. توانایی ها و امکانات پردازشی آنریل انجین و همچنین توانایی آن در ارائه به صورت انیمیشن در مدتی فوق العاده کم نسبت به نرم افزارهای مشابه و همچنین ارائه کارها به صورت واقعیت مجازی برای معماران و فضاها از جمله مهم ترین دلایلی است که جامعه ی آماری فوق العاده عظیمی را پیش از پیش به سمت نرم افزاری مانند آنریل انجین سوق داده است.

ریل تایم

آنریل انجین کاملا ریل تام است

۳– سیستم نور پردازی قدرتمند:

نورپردازی در آنریل انجین با پرتو های داینامیک و واقعی برای ایجاد روشنایی و سایه اندازی دقیق تر صورت می گیرد.

"<yoastmark

4– محاسبات بر مبنای PBR:

بهره گیری از سایه زن (شیدر) (PBR (Physically-Based Rendering که تحول عظیمی در نمایش تصویر به سمت واقعیت ایجاد کرده است.

pbr در آنریل انجین

پی بی آر در آنریل انجین

۵سیستم Content Browser:

داشتن سیستم فولدر بندی محتوا در خود برنامه برای دسترسی آسان طراح به ابزار های مورد نظر و انتقال راحت اطلاعات ذخیره شده در یک فایل به فایل دیگر از دیگر مزایای آنریل انجین است.

"<yoastmark

۶-ایجاد محیط کاملا پویا با انیمیشن های زیبا بر اساس فیزیک واقعی

انیمیشن

انیمیشن حرفه ای در آنریل انجین

۷– ورود مستقیم صدا و تصویر با کیفیت بالا در درون برنامه و تعامل با آن

پوشه

ورود مستیقیم صدا و تصویر

۸-ایجاد  LandScape و محوطه سازی:

با دارا بودن مجموعه کامل و با کیفیت فوق العاده بالای آبجکت های محوطه و فضای سبز و پخش و چینش آبجکت ها با قابلیت Paint و ترکیب بافت های مختلف به همراه سیستم Displacement بی نظیر در توپوگرافی می توان پس زمینه پروژه ها و محوطه سازی مجموعه هارا به سرعت شبیه سازی کرد. تمامی آبجکت های ساخت محوطه قابلیت تغییر سایز و متریال را دارا هستند و می توان با گیاهان به سرعت یک جنگل را شبیه سازی کرد.

landscape

landscape

۹-وجود مارکت و تجهیزات آماده از جمله مدل های بهینه شده کد های آماده متریال های بهینه شده و آماده به کار و …

ready png

همه چیز آماده

۱۰-سیستم پست پروداکشن (PostProcess):

در تنظیمات آنریل انجین برای تصحیح تصویر نهایی گزینه هایی برای کنترل روشنایی، رنگ ها، کنتراست و … بدون دخالت برنامه های جانبی مثل فتوشاپ، قرار داده شده است. همچنین تمامی افکت های صحنه مانند HDR bloom، lens flare، depth of field، chromatic aberration و automatic exposure قابل اجرا هستند.

پست پرو در آنریل انجین

فتوشاپ در آنریل انجین

۱۱-طراحی و ساخت محیط تعاملی بین کاربر با محیط بدون حتی یک خط کدنویسی

آنریل انجین بدون نیاز به کد نویسی

آنریل انجین بدون نیاز به کد نویسی

۱۲- نمایش و خروجی گرفتن برای انواع پلتفرم ها مثل ویندوز – اندروید و … با قابلیت تنظیم وضوح تصویر(Resoulotion)

اکسپورت گرفتن

اکسپورت گرفتن

۱۳-خروجی VR:

نرم افزار آنریل انجین قابلیت پشتیبانی از هدست های واقعیت مجازی و قرار گرفتن کاربر در درون برنامه و تعامل پویا با محیط را فراهم می کند.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی

۱۴قابلیت استفاده از آبجکت های آماده:

یکی از دلایل مهمی که باعث شده که این نرم افزار پیش از پیش قوی تر شود؛ همکاری شرکت Unreal و ChaosGroup , سازنده موتور رندر ویری و ساخت آبجکت و صحنه های آماده برای این مجموعه می باشد. اعتماد و بکار گیری شرکت بزرگ و معروف Evermotion از این موتور در کارهای معماری و تولید Archmodel و ArchInterior نیز موجب یکپارچگی بیشتری میان مدل های آماده و این موتور رندر شده است.

دانلود

آبجکت آماده

قابلیت های Unreal Engine

1-مدل سازی در آنریل انجین:

آنریل انجین یک نرم افزار برای بازی سازی است و تا قبل از ورود به دنیای معماری از آن به عنوان یک موتور بازی سازی استفاده می شد و برای مدلینگ صحنه یا ساخت آبجکت ها برنامه ریزی نشده است. اما آنریل به صورت پیش فرض توانایی ساخت ابجکت های اولیه برای تست صحنه را دارد ولی به صورتی کاملا ابتدایی بوده و نباید از آن انتظار ساخت صحنه ها و یا حتی اجسام پیچیده را داشت.

نمونه مدل های آماده آنریل

ولی آنریل دارای یک کتاب خانه عظیم از مجموعه ی وسایل و آبجکت هاست که به راحتی می توان آن را وارد صحنه کرد و کنترل های لازم را بر روی آن ها انجام داد. همچنین آنریل به عنوان یک موتور رندر مورد استفاده قرار می گیرد و لازم است کاربران پیش از آن توانایی حداقلی کار با نرم افزارهای مدلسازی مثل مکس , مایا و حتی در بعضی موارد خاص زی براش هم داشته باشند.

آنریل انجین با استفاده از LOD جزئیات غیر ضروری و پلیگان های پنهان آبجکت ها را از بین می برد و آبجکت ها برای عملکرد بهتر به صورت بهینه در می آیند.

نرم افزار آنریل انجین قابلیت پذیرش فایل مدلسازی شده از تمامی نرم افزار های مدلسازی را دارا است و کوچکترین خرابی در فایل مدل ایجاد نمی کند.

2-متریال سازی در آنریل انجین:

خوشبختانه قابلیت متریال سازی در آنریل وجود دارد و با دارا بودن یک Material Editor منعطف می توان کنترل کاملی روی تمامی پارامتر های متریال از جمله رنگ، بافت، بازتاب، شفافیت و… داشت.

همچنین نرم افزارهای جانبی مانند سابستنس پینتر و … برای متریال سازی به شدت مورد علاقه طراحان و سی جی آرتیست ها واقع شده اند که می توانید بعد از ساخت متریال در نرم افزارهای متریال سازی و آنرپ کردن متریال ها , متریال های مورد نظر خود را به آنریل انجین بیارید و به راحتی از آن ها استفاده کنید.

در آنریل قابلیت اصلاح صفحات نرمال، تغییر متریال ها و کنترل uv آبجکت ها وجود دارد و می توان اصلاحات لازم را انجام داد.

3-نورپردازی در آنریل انجین:

خوشبختانه در این زمینه آنریل انجین به تنهایی مانند قوی ترین موتورهای رندر معماری دنیا مثل ویری و کرونا، عمل می کند و پارامتر های نورپردازی فوق العاده حرفه ای و فیزیکالی را برای کاربرانش طراحی کرده. است. این سیستم نور پردازی به تنهایی قابلیت نورپردازی محیط های داخلی و خارجی را به صورت واقع گرایانه فراهم می کند. در این نورپردازی ها، پخش نور به صورت کاملا فیزیکال است و از تمامی نور های نقطه ای، محیطی و HDRI پشتیبانی می کند.

نور پردازی حرفه ای

نور پردازی حرفه ای

4-انیمیشن در آنریل انجین:

انیمیشن در آنریل انجین تقریبا مشابه سایر نرم افزارها دیگر به دو بخش تقسیم می شود:

اولین بخش انیمیشن دوربین است که با حرکت دوربین در صحنه با جهت های مختلف و با زوایای مختلفی انجام می شود ؛ و بخش دوم انیمیشن ها، شامل انیمیشن های خود ابجکت ها و حرکت آن ها در صحنه می شود. مثل حرکت چمن ها به واسطه باد یا حرکت ماشین در یک خیابان یا جاده و … .

مهم ترین مزیت انیمیشن سازی در آنریل انجین قابلیت ادیت های ساده و بسیار پرسرعت تر از نرم افزارهای مشابهی مانند تری دی مکس هست. رندرینگ توسط آنریل انجین به صورت هیبریدی انجام می شود  و به این معناست که در رندر علاوه بر سی پی یو از کارت گرافیک نیز استفاده خواهد شد.

4 نظر در “آنریل انجین چیست؟؟

  1. یوسف گفت:

    برای مدلسازی مکس بهتره یا راینو

    1. درود، به کاربرد شما بستگی داره

  2. محمد امین گفت:

    سلام و ارادت
    یه سوال در باره انریل انجین 5 داشتم:
    در صنعت انیمیشن از این برنامه استفاده میشه؟چه استفاده هایی داره؟

    1. سلام وقت شما هم بخیر
      بله در صنعت انیمشن سازی استفاده های زیادی میشه
      در زمینه شبیه سازی صحنه های سینمایی و حتی رندرینگ شخصیت ها مورد استفاده قرار میگیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *